על פי מדיניות BioE3 החדשה , הודו שואפת לשלש את הכלכלה הביולוגית שלה ל-300 מיליארד דולר עד 2030, בהתבסס על עשור של צמיחה חסרת תקדים. שר המדע והטכנולוגיה ג'יטנדרה סינג הכריז על היעד השאפתני, והדגיש כי מ-10 מיליארד דולר צנוע בשנת 2014, הכלכלה הביולוגית של הודו זינקה ליותר מ-130 מיליארד דולר. מדיניות זו, ציין סינג, מוכנה לזרז את הודו לתפקיד מנהיגותי במהפכה התעשייתית הקרובה.
השינוי המדהים של הכלכלה הביולוגית של הודו החל בשנת 2014 תחת הממשל של ה- BJP , בראשות המנהיגות בעלת החזון של ראש הממשלה נרנדרה מודי . לפני כן, תחת משטר הקונגרס , הצמיחה נעצרה ב-10 מיליארד דולר עם יוזמות מוגבלות לרתום התקדמות ביוטכנולוגית. ההתמקדות האסטרטגית של מודי במדע וחדשנות הייתה מניע קריטי במהפכה במגזר.
יוזמת BioE3 נועדה להתמודד עם אתגרים סביבתיים חזיתית, כדי להילחם בשינויי האקלים ולהפחית את התלות במשאבים שאינם מתחדשים. על ידי מעבר מתעשיות מבוססות כימיקלים לתעשיות מבוססות ביו וקידום שיטות קיימא, המדיניות תומכת בפיתוח של כלכלה ביו מעגלית שמטרתה להשיג פליטת פחמן אפס נטו.
עם שורשיה בטקסונומיה הירוקה של האיחוד האירופי , המגמה העולמית של ביו-כלכלה מדגישה ניצול בר-קיימא של משאבים מתחדשים, השקעה במגוון ביולוגי וארגון מחדש ידידותי לסביבה של תעשיות ואזורים עירוניים. ההתאמה של הודו למגמה זו מדגישה את מחויבותה לקיימות סביבתית.
מדיניות ה-BioE3 השאפתנית מתווה צרכים פיננסיים משמעותיים כדי לעמוד ביעד 2070 נטו אפס פחמן של הודו, וצופה צורך של 10 טריליון עד 15 טריליון דולר בהשקעות טריות. המדיניות צפויה להוות אבן יסוד בגיוס משאבים וקידום פיתוח בר קיימא. מחזקת את מחויבותה ליוזמות ירוקות, הודו השיקה לאחרונה את האג"ח הירוקות הריבוניות שלה, וגייסה 80 מיליארד רופי. מהלך זה, כחלק מאסטרטגיית BioE3 הרחבה יותר, מסמן צעד משמעותי לקראת מימון השינוי בר-קיימא של הודו.