בפגישה בטנזניה, 12 מדינות אפריקאיות התחייבו לשים קץ לאיידס בילדים עד שנת 2030. פגישת השרים הראשונה של הברית העולמית להפסקת האיידס בילדים סימנה צעד שלא יסולא בפז בהבטחה שלכל הבנים והבנות עם HIV תהיה גישה להצלת חיים טיפול, וכי אמהות נשאיות HIV יכולות ללדת תינוקות ללא זיהום.
השרים ונציגיהם פרסמו תוכניות הכוללות מתן בדיקות HIV ליותר נשים בהריון ומתן טיפול. בנוסף, הם יהיו אחראים על איתור וטיפול בתינוקות וילדים החיים עם HIV. כל חמש דקות, ילד מת מסיבות הקשורות לאיידס ברחבי העולם.
לפי מרכז החדשות של האו"ם , כמעט מחצית מהילדים החיים עם HIV, 52%, נמצאים בטיפול מציל חיים, בעוד ש-76% מהמבוגרים מקבלים תרופות אנטי-רטרו-ויראליות. פער זה נחשב על ידי ארגון הבריאות העולמי (WHO) בין הבולטים ביותר בתגובה לאיידס.
ילדים מהווים 15 אחוזים מכלל מקרי המוות הקשורים לאיידס, למרות שהם מהווים רק ארבעה אחוזים מהאנשים שחיים עם HIV. בתגובה, יוניסף הבטיח תמיכה מלאה ובירך על התחייבויות המנהיגים. לכל ילד יש את הזכות לעתיד בריא ומלא תקווה, אמרה מנהלת שותפה של יוניסף, אנוריטה ביינס, והוסיפה "איננו יכולים לתת לילדים להמשיך להישאר מאחור בתגובה העולמית ל-HIV ואיידס".
ביולי 2022, הושקה הברית העולמית להפסקת האיידס בילדים בוועידת האיידס במונטריאול, קנדה. במהלך ישיבת השרים הראשונה שלה, הצהרת דאר-אס-סלאם לפעולה להפסקת האיידס בילדים אושרה פה אחד. האמונה של UNAIDS היא שהתקדמות אפשרית, מכיוון ש-16 מדינות וטריטוריות כבר אושרו להגביל העברת HIV ו/או עגבת מאם לילד.
למרות ש-HIV וזיהומים אחרים יכולים להיות מועברים במהלך הריון או הנקה, טיפול מניעתי לפני חשיפה ( PrEP ) יכול להפריע להעברה זו. בוטסואנה הפכה למדינה האפריקאית הראשונה עם שכיחות גבוהה של HIV שקיבלה תוקף כנמצאת בדרך לביטול העברה אנכית של HIV. המשמעות היא שלמדינה יש פחות מ-500 זיהומי HIV חדשים בקרב ילודים לכל 100,000 לידות. השידור האנכי בבוצואנה הוא כעת שני אחוזים, ירידה לעומת 10 אחוזים לפני עשור.